Det er slet ikke så uhyggeligt!!

Lyden af en svag piben fra en gynge, der trænger til smøring, kan frembringe den mest uhyggelige stemning i en gyserfilm. Især når lyden bliver ved og ved efter mørkets frembrud. Hvem sidder dog derude i mørket og gynger? Den stemning kan man godt komme i, hvis man går en tur på Storhøj langs stien ved Englodden og Moselodden.

Men det er slet ikke så uhyggeligt!

Det er unger af Skovhornugle, som gennem de seneste uger har siddet og tigget mad fra deres forældre.

Skovhornuglen jager i skumringen og om natten og ungernes pibekoncert begynder da også allerede midt på aftenen og fortsætter hele natten. Skovhornuglen yngler ofte i forladte kragereder og lever af især mus, som den finder i det åbne land. På grund af de hyppigere milde vintre er arten gået frem og menes at tælle lidt over 2.000 ynglepar.

Siden ungerne i gennem længere tid har siddet i bevoksningen i Agerbirks have, er det nærliggende, at der også har været en rede i nærheden. Nu er ungerne blevet mere modige og manøvredygtige og bevæger sig nu længere væk fra træerne i Agerbirks have.

Så går du en tur langs stien ved Englodden og Moselodden i skumringen kan du være heldig at se et glimt af uglerne.

Læs mere om uglen her: https://dofbasen.dk/ART/art.php?art=07670 eller lyt til den her: http://www.fuglestemmer.dk/skovhornugle/

Peter Hahn.

3 comments on “Det er slet ikke så uhyggeligt!!”

  1. Bugge

    Uglernes tuden har jeg hørt næsten hver nat de sidste 8-10 ugers tid. Dejligt at have dem i området igen efter ca 25 års fravær!
    Susanna Toldi Bugge

Skriv en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.