Hjertestarter på Storhøj

I foråret blev det på Generalforsamlingen i beboerforeningen besluttet, at der skulle etableres en hjertestarter på Storhøj.
Årsagen er, at en hjertestarter og tilhørende frivillige væsentlig forbedrer overlevelsesraten for mennesker, der har fået hjertestop. Det er vigtigt at fremhæve, at hjertestop kan ramme i alle aldersgrupper.
Vi befinder os midt mellem hjertestarterne i Skåde (Rema 1000) og Mårslet (Rema 1000). Altså i en afstand af knap tre km. Tiden er altafgørende, hvorfor en hjertestarter placeret midt på Storhøj er den bedste løsning for os.

De fleste hjertestop sker i eget hjem. Ved hjertestop vil ambulancen være fremme ved ulykkesstedet efter 10 til 15 min. Og det er inden ambulancen og redningsmandskabet er fremme, at vi er på banen.
Hjertestarteren er indkøbt og opsat i garagen mod vejen hos Arne og Karen Sørensen Marklodden 3.

Følgende tiltag er gennemført:

  1. Kursus i hjerteredning. Vi har gennemført en hjerteredder uddannelse for 23 Storhøjborgere,
  2. Udbringere. 10 af de 23 har meldt sig og er oprettet som “udbringere”. En udbringer er en person som, efter at være alarmeret af alarmcentralen 112, afhenter og bringer hjertestarteren frem til ulykkesstedet og igangsætter hjerteredningen med hjertestarteren, hvis patienten har hjertestop.
  3. Kommende kursus. Vi har planlagt det sidste kursus af ca. 1 times varighed som afholdes i januar i samarbejde med Hjerteforeningen. Vi har 5 frivillige på listen til dette kursus, og vi opfordrer hermed til – hvis man endnu ikke har meldt sig – at man mailer til en af undertegnede, og kommer med på kursuslisten og uddannelsen. Henvend jer venligst med det samme. Når vi er mange nok, kontakter vi de interesserede med henblik på at finde det bedste tidspunkt for afholdelse af kurset.
  4. Hjertestarter på Storhøj indebærer, at den enkelte husstanden kan tage stilling til anvendelsen af den. Selvom du ikke melder dig til kurset i hjerteredning her på Storhøj, kan selv du læse om, hvordan man laver hjerteredning her: https://hjertestarter.dk/saadanredderduliv/hjertestart-trin-for-trin.
Øvelse i hjertemassage

Det er bare så flot, at allerede nu har 28 meldt sig til denne vigtige opgave. Tak for det. Vi satser på, at så mange som muligt gennemgår uddannelsen.

Med venlig hilsen
Calle Larson calle(a)larson.dk
Knud Ramian. knud.ramian(a)gmail.com

udskriv

Skriv en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.