Kultur-tur

Efter corona-dvalen er kulturtur-udvalget vågnet op til dåd.

Vi inviterer jer til Bjerre Herred

tirsdag 11. oktober med afgang fra Storhøj kl. 10.00

og forventet hjemkomst sidst på eftermiddagen.

Turens hovedmål er Glud Museum, et østjysk landsbymuseum, i herredets nordøstlige hjørne, nær Snaptun. Museet blev grundlagt i 1912 af den excentriske malermester, afholdsmand og samler Søren Knudsen og omfatter i dag 14 bygninger, bl.a. Hildesheim, Sørens egen bolig, hvis navn minder os om, at han som ung var på valsen. Men også den firlængede gård Badensminde, som den stod i 1928, og Marthas Hus, husmandssted og kogekonebolig, for nu blot at nævne yderpunkterne. Museet giver et enestående indblik i landsbyliv, som vore forfædre levede det. Vi vil bestille en guidet tur, og bagefter vil vi nyde en let frokost i museumscafeen. 

Turen vil også gå til herregården Palsgaard lidt længere nede på kysten. Historien går tilbage til 1372, men den nuværende, fredede hovedbygning stammer fra 1803-06. Palsgaard er i dag kernen i en industrivirksomhed, der fremstiller emulgatorer til fødevareindustrien. Der er offentlig adgang til parken med dens mange skulpturer og romantiske bygninger.

Hjemvejen går forbi herregården Boller nær Horsens, hvis hovedbygning nu er indrettet med lejligheder (før 2012: plejehjem). Også her findes en spændende slotshave, hvor vi måske kan nyde medbragt kaffe osv.

Hvis vejret er os imod, kan Plan B komme på tale: Afrunding på Horsens Kunstmuseum.
Alle lokaliteterne kan googles.

Tilmelding senest søndag 25. september kl. 16.00 til Birgit. 

Storhøjlig hilsen
Birgit Stensgaard – Børge Helmer – Aage Jørgensen – Jens Birk Lauridsen

udskriv

Skriv en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.