Spiseklubber – tilmelding

Kære Storhøj’ere

En gammel og hæderkronet Storhøj-institution er SPISEKLUBBERNE. De blev fra begyndelsen administreret af Karen og Margrete. De senere år har det været Aage, der har blandet kortene.

Hvad går det ud på?

Normalt deltager ca. 20 personer. Tallet må meget gerne blive højere, klubberne er en stor fornøjelse! Der er en tilbøjelighed til, at det er Tordenskjolds soldater. Men der har også været “nytilkomne”, som på denne vis har fået en – siger de selv – uvurderlig kontakt med “det omgivende samfund”. Men det er lissom, at en generation mangler – den, som måske har ment, at “kvalitetstid” sammen med børnene måtte prioriteres højere end snak med naboens kone (som det vist hedder i en af Storhøj-sangene). Måske vil man kunne fristes til genoverveje sagen, efterhånden som børnene tiltrumfer sig selvstændighed.

Klubberne kommer gerne til at omfatte 6-8 personer. Hvis der altså er 21 tilmeldte, bliver der 3 klubber à 7 personer.

Format?

I “gamle dage” varede spisningen en god times tid. Man serverede jævn borgerlig (!) mad og sørgede for, at børnene fik kvalitetstid (som vi bare ikke kaldte det) over børneudsendelserne kl. 19, mens de voksne måske tillod sig en kop kaffe ovenpå den vand, der havde fået frikadellerne til at glide ned (dog: mælk til børnene). Man tilmeldte sig, evt. med ugedagsønsker, og så kørte det hele egentlig ret stramt.

Siden satte forfaldet/dekadencen ind. Der blev givet frit slag, således at klubberne, når de var sammensat, selv kunne tilrettelægge og planlægge slagets gang hen over de mørke måneder. Og der skete en forskydning fra sovs til sauce og fra vand til vin, ligesom snakken også forlængede sig, måske endda på bekostning af TV-avisen. Man kan måske ligefrem sige, at der blev indført kvalitetstid?

Fordele!

Men den grundlæggende tanke er der selvfølgelig stadig. Man “slipper” for at lave mad en hel del gange, og oven i hatten knytter og vedligeholder man livsberigende kontakter på en ukompliceret måde. I betragtning af, hvor mange fantastiske mennesker der har forsamlet sig på højen, kan dette næppe kaldes en ringe ting! Og endelig har børn altid været velkomne – de er ingen hindring, højst en udfordring til madkunstnerne.

Tilmelding pr. mail (aagejorg@gmail.com)

Sidste frist er torsdag den 2. september 2021 – men hvorfor vente?

Storhøjlig hilsen

Aage

udskriv

Skriv en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.